dijous, 5 de juny del 2008

NO SÓN CULPABLES!

El dopatge, malauradament, ha esquitxat el món de l’hoquei herba. La història que us vull explicar té el seu començament a la ciutat de Baku. Tot va succeir, quan la selecció espanyola femenina va aconseguir la seva classificació per als Jocs Olímpics guanyant a les amfitriones. Des de la Federació s’ha insistit que membres de l'equip d'Azerbaidjan han intoxicat jugadores del nostre país a través de l'aire condicionat.

Alhora d’engegar-ho, es van veure afectades vuit jugadores i sis tècnics. Els símptomes que van patir són sequedat, picor d'ulls, vertigen, poca força a les cames, entre d’altres efectes. Davant aquest succés, la delegació espanyola va optar per prendre mesures de precaució: una d’elles va ser beure aigua embotellada. Tot l’escàndol va esclatar quan es va conèixer que dues jugadores d'Ucraïna van ser ingressades en l'hospital amb símptomes d'intoxicació. Els mateixos que les espanyoles. Fixeu-vos quina gran casualitat. Aquest fet, va passar abans de jugar el seu partit davant la selecció d’Azerbaidjan. Aleshores, la selecció espanyola davant d’això, va decidir urgentment posar el cas en coneixement de la Federació Internacional.
Però, el problema no acaba aquí. Amb posterioritat a l'incident de l'aire condicionat, dues jugadores espanyoles van donar positiu en un control de dopatge. Azerbaidjan ha aconseguit el que buscava. La qüestió és: com pot ser que en cap dels altres quatre controls als quals s’havien sotmès les jugadores no va haver cap anomalia? Els positius s'han confirmat. Això, podria arribar a desqualificar la selecció i provocar la pèrdua de la plaça olímpica (sempre que es dopin dues o més jugadores d'un mateix equip). La Federació Espanyola pretén fer una anàlisi capil·lar a les jugadores de la selecció per a demostrar que van ser intoxicades a Baku.

Jo porto jugant aquest esport des de els sis anys. Són moltes hores al camp per saber que cap jugadora (la majoria són catalanes) s'ha dopat. És impossible. Això té la seva explicació degut a l'ampli historial que té l'equip d'Azerbaidjan. Fins i tot, aquest país va comprar un partit de la Copa d'Europa de Nacions l’any passat. Poso la mà al foc que són innocents. En qualsevol cas, si la selecció espanyola de noies queda desqualificada serà una decisió injusta.


Nacho Trullols