diumenge, 25 de maig del 2008

350 atrocitats menys


Els defensors dels animals estem d’enhorabona: les constants pressions dels ecologistes han aconseguit que el Japó caci 350 balenes menys de les que tenien previstes. Els diversos sabotatges de grups ecologistes als vaixells japonesos per evitar la caça indsicriminada de balenes han obtingut bons resultats. El resultat ha estat que per primer cop en 20 anys els japonesos no han aconseguit la seva quota anual. I tot gràcies a les accions dels ecologistes.

L’Agència Japonesa de Pesca denuncia que les seves captures han disminuït un 40% per culpa d’organitzacions com Greenpeace. Ja veus la pena que em fan! Per una vegada l’explotació d’animals no ha esdevingut un negoci pròsper. I això m’anima a pensar que si es sabotegés tot negoci on els animals sempre hi surten perdent, potser s’aconseguiria acabar amb el patiment de molts éssers vius.

Però és clar, la realitat és una altra i topo altra cop amb ella en saber que caçar balenes és legal. I no només això sinó que la Comissió Balenera Internacional autoritza cada any al Japó a caçar 900 exemplars. Home, la veritat és que em sembla bé que ja que s’opta per dur a terme tals atrocitats, es faci de manera controlada... però què tal si optem per deixar en pau les balenes? Ai! Però que dic? Si així no es guanyen calés!! No recordava que aquí l’únic que importa és fer calaix peti qui peti.

La batalla en favor dels drets dels animals no s’atura. Ara només fa falta que les accions en favor dels drets dels animals es complementin amb una revisió del pensament. El filòsof Peter Singer no podia haver descrit millor per on cal començar: “només a través d’una ruptura radical amb dos mil anys de pensament occidental sobre els animals aconseguirem construir una base sòlida per abolir aquesta explotació”.