dilluns, 26 de maig del 2008

Pilota de Partit

Ja ha començat Roland Garros. Centenars de tenistes ansiosos per poder alçar el trofeu de París. Tot i això, només dos noms, Nadal i Federer, són els que s’acabaran fent amb el títol (o això diuen els que en saben). Dos pols per un títol. El favorit Nadal, ja ha guanyat el títol anteriorment, Federer vol desbancar el manacorí. Mariano Rajoy ja va guanyar el títol el 2004, va substituir al home del bigoti al capdavant del Partit Popular. Des de llavors ha perdut dues finals de Gran Slam. La primera diuen que es culpa d’un jugador que va fer trampes. La segona ja ha costat més de pair. Han passat una mica més de dos mesos des d’aquella final, i Rajoy té la intenció de passar a un joc d’intercanvi de cops amb la perifèria. El sector Federer vol un joc és dur, de pujar a la xarxa i no deixar-ne passar ni una.

Aguirre, Acebes, Zaplana, Mayor Oreja, San Gil, Botella, Aznar...No, no és l’equip tècnic de Rajoy, bé ara ja no. Tots aquests líders populars s’han rebotat contra Rajoy. El gallec ha tirat de cantera i d’extracomunitaris ( Cereza, Cereza...) i extraterrestres (digues-li ovni, digues-li Gallardón) i vol fer una renovació que ni el vestuari de can Barça! (Jan! Al loro i que n’aprenguin!).

Passaran les rondes classificatòries i Rajoy seguirà endavant, ara només falta saber qui ve per l’altre costat del quadre. Ell, tot cofoi, no veu cap adversari. Valent! Mariano, pensa que fins el dia de la final, i després del recompte no és pot cantar victòria. Si, ja, el teu no és un partit assambleari i pots lligar més el tema. Llàstima que en Puigcercós no pugui afirmar el mateix...Tot i això, els altres hi són, i són forts.

Bromes i metàfores a part, a Rajoy no li espera un congrés fàcil, el vot caspós dels afiliats del PP es fa notar, i aquests son els que no fallen mai a votar. Rajoy té oposició, per sort està dividida. A ningú se li escapa que Aguirre no seria la millor amiga de Acebes, però l’ombra del bigoti encara és llarga. I amb tot això a Ferraz es freguen les mans. Si la crisi del PP tira endavant i el congrés fos mogudet, tant com per provocar un moviment semblant al que va suposar el pas d’AP a PP, el PSOE es podria garantitzar una nova legislatura, situar-se a un any del rècord González.

Ens espera un mes de juny amb moltes competicions. Rajoy contra el mundo conservador, a Esquerra quatre bodes i un funeral (descansi en pau Carod), i a IU...en fi, que dir d’IU... Molts partits i moltes competicions. Al final, l’àrbitre ens situarà en aquell petit moment que es transforma en una eternitat amb la frase “Pilota de partit”.
Oriol Colominas