divendres, 30 de maig del 2008

Llarga vida al rei


Rosa Rodon


L’home és l’únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra. I en alguns casos, amb el mateix esglaó. El Cercle d’Economia ha estat l’escenari on el rei Joan Carles i l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol han perdut l’equilibri. En el cas del rei, l’entrebanc ha estat sonat, si no fos per el morbo que provoca veure’l caure, el saltironet de Pujol hagués passat desaparcebut.

No és que Joan Carles de Borbó volgués imitar Fidel Castro quan va aterrissar sobre la catifa vermella, ni que al més pur estil Joan Pau II volgués besar la terra on regna, sinó que el rei el que volia era fer feliços als seus vassalls. Gaudirem com mai comentant la jugada i el rei, que és un home llarg, ho sap. Sap que si comet un error els republicans ho comentaran amb sorna, miraran el vídeo divertits ja que fins avui és el que més s’acosta a enderrocar un rei. També sap que els monàrquics en canvi diran: Ho veieu? Miureu com n’és de campetxano! Fins a quin punt n’és d’humà i proper al poble...

Realment, com en sap.

Ves quina tonteria, el sentit de l’humor no és compartit, hi ha coses que fan gràcia a uns i a d’altres no, però res com una caiguda o un entrebanc perquè tots ens pixem de riure, i si el que cau és de sang blava el youtube no dóna l’abast.

Joan Carles de Borbó però, últimament ens té acostumats a d’altres entrebancs, si no que li diguin a Hugo Chávez i al famós “por qué no te callas”, llàstima que aquest cop no hi ha possibilitat de fer-ne un politono, amb una mica de sort serà material pels de polònia. En l’època on ha estat més qüestionat, va i quasi es fot de lloros. És una metàfora del que passaria si algú li fes la traveta? Hi haurà una desena de persones esperant a sota per esponjar el cop? El destí serà tan cruel de fer-lo a caure a Barcelona? “Si el rei vol, corona corona li darem, que vingui a Barcelona i...” bé qui conegui la cançó que la canti, jo per la meva banda prefereixo evitar problemes amb la justícia. Ni cremaré fotos, ni cantaré cançons populars amenaçadores, ara bé, mentre no sigui inconstitucional el vídeo el miraré fins a reventar. Si ens ha de distreure les hores mortes així, llarga vida al rei!